18 Mart 2013 Pazartesi

ÇİÇEK *Aşk Çiçeği Şakayık*

Bu günden itibaren baharın geldiğini ilan ediyorum!
Dondurucu soğukların ardından güneş yine bizimle, ısıtmaya başladı içimizi!!! 
Bahar geldiyse çiçeklerde açar, rengarenk olur her yer, canlanır, heyecanlanır insanın içi :)
Bizim için açan çiçekte şakayık olsun bugün. 
Mitolojiye göre yaraları iyileştiren, Çin kültürüne göre aşkın simgesi olan narin çiçek..
Tohumları atıldıktan ancak 6-7 yıl sonra çiçek veren, dalından koptuğu andan kısa bir sonra canlılığını yitiren ama birazcık su verince hemen canlanan bizim gibi, naif, zarif bir çiçekçik :)



Şakayık, yani ilmi adıyla Paeonia; başarılı bir hekim olan Paeon'dan almış ismini. Paeon Pluton'un Heraklesten aldığı yarayı tedavi etmiş Homeros'a göre bu güzel çiçek. Mitolojide olduğu kadar günümüzde de bitkisel tedavilerde kullanılan bir çiçektir zaten.

Çin kültüründe ise aşkın ve feminen güzelliğin simgesi. Üstelik uğurda getiriyormuş, 31 Aralık gecesi evinizde şakayık varsa şans sizden yana oluyormuş :)
Bir de tohumu ekildikten 6-7 yıl sonra çiçek veriyormuş ancak, oda yerini severse, sizi severse. Sevdimi de bırakmıyormuş, uzun ömürlü oluyormuş şakayıklar, bizim gibi :)
Tüm naifliği, zarifliği, narinliği, aşkı, sabrı, tutkusuyla kadın gibi olan çiçek, en güzel geceniz de elinizde olabilir tüm güzelliğiyle... 
Aşkınızın simgesi olarak...


Ben bu iki çiçeği Marginal Flower'ın web sitesinden aldım çok çok çok beğendim, bir inceleyin derim, farklı buketler var..




Bu güzel çiçekler ve bilgiler için Hülü'ye milyonlarca teşekkürleeerrr :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder